Ivar

Ivar

Mijn naam is Ivar, ik ben 38 jaar en kom uit Rotterdam. Ik ben opgeroeid met een godsbesef. Ik zat op een christelijke basisschool en hoorde daar de Bijbelverhalen. Dit maakte veel indruk op mij. Op 8-jarige leeftijd gingen mijn ouders scheiden en werd ik als kind al heel depressief. Later in de pubertijd ging ik me afzetten tegen de maatschappij. Ik wilde niet meer naar school en ging veel spijbelen. De gabber cultuur was toen heel populair en ik deed daar ook aan mee. Ik ging me ook zo kleden en ging naar feesten en gebruikte veel harddrugs, later ging ik ook nog dagelijks alcohol drinken.  

Ik werd nog depressiever van die levensstijl en ging ook aan de antidepressiva. Ik wilde ook God zoeken want ik wilde eigenlijk stoppen met het losbandige leven en dacht na over de toestand in de wereld.  Ik ging met Jehova getuigen praten die aan de deur kwamen en ging met hen een studie doen. Maar het lukte niet om te stoppen met mijn slechte gewoontes, omdat ik alles met eigen kracht moest doen. 

Zo ging ik door tot juli 2006. Toen liep ik op een vrijdagavond naar winkelcentrum Zuidplein en daar sprak iemand me aan en vroeg mij of ik met God bezig was. Ik zei dat ik een studie deed bij de Jehova getuigen. Hij liet me in de Bijbel zien dat je wederom geboren moet worden uit water en geest. Daar had ik nog nooit van gehoord. Hij bood me aan om te bidden voor de Heilige Geest. Ik wilde dat wel uitproberen en we gingen ergens bidden waar het rustig was. Na een paar seconden begon mijn tong te veranderen en sprak ik in een vreemde taal. Ik voelde me heel licht en was heel blij.

De dag erna werd ik opgehaald om naar de bijeenkomst te gaan en na de dienst werd ik gedoopt door volledige onderdompeling. Ik was heel blij want ik kon beginnen met mijn nieuwe leven. 

Door de Heilige Geest wist ik dat ik moest stoppen met alcohol drinken, drugs en roken. Dit ging zonder moeite want door de Heilige Geest krijg je de kracht om dingen te overwinnen. Ik stopte met de studie bij de Jehova getuigen en brak ook met mijn vrienden. Ik had ze het evangelie verteld maar zij wilden er niks mee en de vriendschap bestond alleen uit samen drinken en uitgaan. Dat deed ik niet meer dus kwam er een scheiding. Je kan niet met één been in de wereld zijn en met één been bij God.  

God heeft me er veel voor teruggegeven. Ik heb nu een grote geestelijke familie wereldwijd. Broeders en zusters die elkaar helpen te groeien en te overwinnen. Ik ben God dankbaar dat hij mij mijn zonden heeft vergeven en dat zijn Zoon voor mij aan het kruis is gegaan.

Ik ben blij dat ik God heb gevonden en dat ik elke dag blij kan zijn, vrij van verslavingen en depressie en dat ik samen met mijn vrouw God kan dienen. Ik ben nu een deel van het lichaam van Christus (de gemeente). Ik ben blij dat ik elke dag de Heilige Geest kan gebruiken om dingen te overwinnen en mensen over God kan vertellen. Ik kan de liefde van God kan laten zien door een goede getuigenis te zijn en Zijn licht te laten zien in deze wereld.  

Ik heb de zekerheid dat als ik volhard tot het einde, ik Jezus tegemoet ga in de lucht en voor eeuwig met Hem zal zijn in een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar gerechtigheid is en waar geen dood, pijn of verdriet meer zal zijn.