Wout

Wout-PVG.jpg

Mijn naam is Wout de Folter (1982) en ik kan terugkijken op een fijne jeugd, die voornamelijk bestond uit school, voetballen en vakanties. Toen ik rond mijn 18de ging studeren, kreeg ik steeds meer vragen over waarom ik hier op aarde was en waarom er geen vrede kon bestaan in deze wereld.

Gedurende deze periode verdiepte ik me in velerlei geloven, maar een concreet en persoonlijk antwoord kwam er niet. Destijds kreeg ik enorme last van RSI (muisarm, constante zenuwpijn in mijn rechter pols en arm), dat maakte dat ik echt een oplossing wilde. Inmiddels wist ik dat ik de God van de Bijbel moest hebben. Ik bad in de Naam van Jezus en werd direct genezen. Dat maakte dat ik God vroeg “leid mij naar de plek waar U wil dat ik zal zijn”. Op straat kwam ik kort daarna mensen van de Revival Fellowship tegen, ze vertelden me over hoe ik Gods koninkrijk in kon gaan.

Op zaterdag 12 april 2003 ontving ik de Heilige Geest met het bewijs van spreken in tongen, en de dag erna heb ik me laten dopen door onderdompeling. Het zoeken naar dé Waarheid dat was ten einde. Dat leidde tot een rust die ik nooit had gekend, en meteen kreeg ik ook een doel, mensen vertellen dat God een persoonlijke relatie wil met hen.

Van begin 2014 t/m maart 2016 heb ik heel veel last gehad van m’n darmen. Dat wist ik pas later, na onderzoek bleek ik het prikkelbare darmsyndroom te hebben. Veel voedsel (o.a. appels, paprika, sinaasappels en uien) bleek ik niet goed te kunnen verdragen. Constant had ik pijn, waardoor ik slecht sliep, vervolgens weinig energie had, en neerslachtig werd. Medicijnen, pilletjes en preparaten, het hielp allemaal niets. Priscilla (mijn vrouw) zei op een gegeven moment tegen me: “Je bent wel druk bezig met van alles, maar je vertrouwt niet op God, wat verwacht je nou?” Toen zijn we samen gaan bidden, ik heb alle hulpmiddeltjes weggegooid, en heel snel daarna kon ik alles weer eten, ik was compleet genezen, prijs de Heer! 

Er zijn zo veel wonderbaarlijke dingen in mijn leven gebeurd, God is voor mij dagelijkse realiteit. Een leven zonder God kan ik me gewoon niet meer voorstellen.

Wout